Hm, kan Lego House betale sig?

Vi spurgte os selv lidt inden vi besluttede at tage afsted, 2 voksne mennesker, uden børn – til Lego House Billund. Huset er forholdsvis nyt da det blev indviet i september 2017. Det bliver derfor også en interessant attraktion for fans som os. Nævn lige én dansker der ikke er super fan af Lego?

Lego er vores stolthed- og alle har nærmest prøvet at bygge med klodserne. Det var grunden til vi tog afsted, for at opleve og se hvad de nu havde fundet på. Med tanken om “det er jo ikke Lego Land” tog vi afsted, tidligt en lørdag morgen. Da vi landede var der som forventet ret mange mennesker. Det værste var dog at der var en firma tur der skulle til at gå igang. Det betyder, VIRKELIG mange mennesker.

Det var dog som om det blødt lidt op jo højere op i huset vi kom – jeg aner ikke hvor alle de mennesker blev af. Lego House er åbenbart stort nok til at rumme en seriøs portion mennesker uden at man føler man bliver kvalt.

Hvad foretager man sig?

Tja, det bestemmer man faktisk lidt selv. Nu havde vi ingen børn med – og ville prøve Lego House som ren kæreste hygge tur. Det fungerer skam også hvis man bare lige gør det rigtigt.

Er du på ingen måde et stort legebarn – hvorfor så overhovedet overveje Lego? Lego House kræver du er med på løjerne. Der er 4 forskellige farve-zoner samt Masterpiece og History områderne. Hvor sidstnævnte er til den helt voksne – ingen leg, ren museum. De 4 zoner er forskellige lege / oplevelser – og jeg vil naturligvis ikke røbe for meget, men nogle zoner er væsentligt sjovere end andre – klart nok.

Det hele starter med dit armbånd – det følger din færden i huset og du kan holde det opdateret med hvad du fortager dig, og tager minderne med hjem på det.

Så går det løs!

I de forskellige zoner går vi fra lige at bygge vores egen racer bil og teste den på en flyvehop banen til at styre vores egen båd- eller videreudvikle på en interaktiv by. Lego House har voldsomt mange fede detaljer – og du skal lege med, kigge med, snakke med folk og generelt bare være villig til at hoppe med på hvad end der sker om næste hjørne.

Overalt er der udstillinger eller noget aktivt at fortage sig – og deres byggerier er simpelthen så vanvittig detaljeret at det halve ville have været mere end fint. På et tidspunkt når man til en rum med en kæmpe udstilling af byggerier. (Hint: Grøn Zone). Her skal du love mig at kigge rigtig RIGTIG god efter i byggerierne – der er små skjulte budskaber over alt. Prøv at se hvor mange du kan finde.

Jeg kan fortælle jeg bl.a. fandt Snehvide og de 7 små dværge, Den afskyelige snemand, julemanden, Gollum og maaange flere. Held og lykke! Dette var klart mit favorit rum hvad angår udstilling. Damn!

Inde i Masterpiece rummet finder du udstillinger fra fans der er gået all in på deres Lego hobby og bygget de vildeste ting! Du har nok set dinosaurne der står i hver sin Lego-stil- når du besøger huset, så kig endelig efter de små detaljer!

Til sidst når man History rummet – hvor du kan følge Lego’s historie og udvikling – inde i midten kan du se samtlige sæt der nogensinde er udgivet og via digitale touchskærme kan du søge efter dem du selv har ejet og smide på dit armbånd.

Til sidst får du en unik gave

Ja, det er rigtigt nok – du får en unik gave når du er færdig i Lego House. Jeg skal nok lade være med at komme nærmere ind på det udover jeg kan fortælle dig; Ingen andre på denne planet har en der ligner din gave.

Rigtig god fornøjelse!

9

BEDØMMELSE