Nintendo Switch – hva så?!

Efter mange dages overvejelse, google søgninger og YouTube videoer efter info på forholdvis nye Nintendo Switch besluttede jeg mig endelig for at erhverve mig sådan et stykke guld. Jeg kører i skrivende stund på fjerde dag som den glade ejer, men bliver det mon ved? Altså jeg må sq sige jeg er dybt imponeret over maskineriet. Da jeg tændte den gik der få minutter til jeg var i gang.

Æsken indeholder følgende:

  • Konsol
  • En dock
  • Joy-Con controllers
  • Joy-Con straps
  • Joy-Con grip
  • HDMI kabel
  • Strøm apdater
  • Flyer til installation

Konsol

Nintendo Switch er Wii U’ens efterfølger og man kan godt fornemme designet er taget derfra. Det dog gjort mere moderne og langt bedre udført. Vi kører med 6.2″ skærm som er mere end rigeligt for en lomme-konsol, den har faktisk en meget fornuftig størrelse. Flot LCD touch skærm og fantastisk farve gengivelse. I alt måler den 23.9 x 10.2 cm og er 1.4 cm tyk. Den vejer 297 gram. Den indbyggede skærm kører end 720p opløsning mens du får 1080p Full HD når du slutter den til TV’et. 720p er længe fint til den “lille” skærm. Lækker transportabel maskine! Jeg er fan.

Der er naturligvis også indgangen til spillene samt et slot til MicroSD hvis du skulle få brug for mere plads på konsollen. En lille bitte plastik fod kan klappes ud, så skærmen kan stå på et bord, oprejst.

nintendo-switch-front
Spil
Spil indgang
Lydstyrke
Power knap
Rail til Joy-Con
Højtaler
Højtaler
Indgang til ørebøffer
nintendo-switch-back
Ben
MircoSD indgang
USB Type-C til strøm eller dock
nintendo-joy-con-straps

Dock

Docken er ren plastik og vejer ingenting. Der er en HDMI indgang, 1 USB 3.0 indgang og et stik til strøm adapteren. Bagpå kan du folde en klap ud så ledningerne er skjult og kommer ud af samme hul i stedet for et stort kaos. Godt udført og nem at finde ud af.

Joy-Con controller, straps og grip

De to Joy-Cons der styrer hele gameplayet er super gode, ingen slinger i valsen. Der er de knapper der skal være og placeringen gør den komfortabel og bruge. Tager med Joy-Cons af og monterer straps på dem, kan du sidde præcis som du har lyst med en controller i hver hånd. Smart! Det eneste minus er jeg synes de er lidt for små.

Skal der være 2 spillere lokalt, skal i bruge hver jeres Joy-Con og så bliver de endnu mindre og mere uhandy at bruge, men det fungerer og det er fantastisk sjovt at spille to. For små? Ja, men det skal passe til resten. Joy-Con grip er et controller tilbehør hvor du kan sætte dine Joy-Cons på for at få en mere almindelig controller, dog synes jeg den er for smal og jeg får personligt hurtigt ondt i hånden af denne.

Jeg finder det klart mest komfortabelt at spille med Joy-Cons på skærmen eller i “fri hånd” med straps på mens jeg er lænet tilbage i stolen.

Spillene

Trods den unge alder på Switch’en er deres spil bibliotek ret stort- og det vælter bare ind med nye titler hver måned.

Top 5 klar bedst sælgende i skrivende stund er Mariokart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey, Zelda: Breath of the wild, Splatoon 2 og Super Mario Classic. Det giver ret god mening da rigtig mange Switches er solgt som pakke løsninger med netop denne top 4 af spillene. Men fred være med det, de forbliver ikke på den plads nu de nye titler kommer i 2018.

Selv har jeg købt en smule spil indtil videre, for mig er den jo kun 5 dage gammel!

Stardew Valley som jeg var kæmpe fan af på PC’en har jeg erhvervet mig til Switch, det fungerer bare godt! NBA Playground fik jeg til 50% pga. Winter Sale, så det skulle da lige prøves. Det er faktisk også meget morsomt – og så har jeg købt Mario Kart 8 Deluxe fysisk, som er ganske genialt – intet mindre.

Der er slet ingen tvivl om at i nær fremtid bliver der købt lidt mere ind og på min indkøbsliste er: Super Mario Odyssey og Zelda ihvertfald, og så må vi se om der udkommer noget nyt- eller jeg skal gå ud fra min liste.

100

VÆRD AT KØBE

Leave a Reply