BlogKreativitet

Myten om dubleret indhold på google

By February 6, 2017 No Comments

Myten om dubleret indhold på Google

Der findes masser af holdninger og myter omkring hvad Google siger til dubleret indhold på hjemmeside, altså samme indhold på to forskellige sider. Da jeg sad med en lignede opgaver på jobbet, besluttede jeg mig for at grave dybere og at finde svaret.

Jeg spurgte på Reddit – og fandt frem til en artikel der hjalp mig på vej i det store spørgsmål omkring dubleret indhold på hjemmesider.

I 2008 blev det slået fast.. igen!

Rigtig mange er tvivl, alle snakker om det – og folk spørger indtil det: “Bliver man straffet for dubleret indhold på hjemmesider”?

Så lad os allerede nu understrege: Nej, du bliver ikke straffet af Google.

Der er dog en række andre regler, som du kan blive straffet for som f.eks.:

  • Opret sider der primært er for brugeren og ikke til Google
  • Lad være med at vildlede dine brugere
  • Undgå at bruge tricks, der forbedre placeringen hos Google.
  • Overvej, hvad der gør dit website unikt og værdifuldt.
  • Skil dig udfra mængden.

Ovenstående er ikke dubleret eller kopieret tekst, det er omskrevet direkte fra Google’s egen forklaring. Se Google’s egen forklaring her.

Jamen, jeg vil skrive om det samme som de andre

Så gør du det. Det eneste det kræver er dine egne ord og fortolkninger af emnet. Der er absolut ingen grund til at kopiere noget der allerede findes.

Google belønner dig faktisk hvis der er velskreven indhold på din side. Kvalitets indhold som kan give dine brugere end god oplevelse. Jeg har altid sagt til mine kunder; Jo klogere din side er, jo bedre resultat på Google. Jeg tror jeg er på rette spor.

Sørg for din side er oprettet i Search Console, hvor du selv kan følge med i hvad der sker. Her kan du fortælle Google når du har nyt indhold, fjerne det du ikke vil have vist. Du kan sågar se hvorfor brugerne kommer til de website – og hvor de kommer fra.

Google har ingen facitliste

Der findes et hav af myter og teorier, ingen ved hvad der er rigtig eller forkert udover Google selv. Derfor synes jeg du skal besøge Google’s Webmaster sektion. Læs dig frem til de gode tips – og tag kurset de tilbyder.

I 2008 skrev Susan Moskwa en artikel omkring “Duplicated Content” som du kan læse. Der er virkelig meget lækkert indhold.

God arbejdslyst

Susan Moskwa's artikel

Leave a Reply