Min allerførste ordre fra WISH!

Du har måske været forbi app’en WISH og tænkt; Hold nu kæft mand, sådan en stor bazar for kopivarer fra Kina – eller så er du måske en af de der bruger alt for lang tid på at finde sjove gadgets og tøj til alt for billige penge – der måske ender i told-hænderne.

Uanset hvad, så indrømmer jeg blankt at jeg er kæmpe fan af WISH. Jeg har brugt timer på at sidde og kigge hvad man kan få derinde – og indtil videre har jeg placeret 3 ordre derinde.

Den ene er kommet hjem og den hedder YongNuo 50mm 1.8 lens for Canon. Da pakken kom endte den naturligvis i Tolden – og jeg blev pålagt gebyrer for at modtage varen. Jeg betalte! Og derfor har jeg fået min vare – vildt!

Youngnou 1.8 50mm

Overraskende god kvalitet

Pakket ind i bobleplast, tæt og i orden. Selve linsen kom i original kasse fra YongNuo hvori der også var plast og manual… manual? til en 50mm linse? lol, næh!

Kvaliteten af linsen er faktisk overraskende god. Den er en lille smule lettere end Canon’s 50mm 1.8 men bestemt ikke noget der har noget at sige. Den har en lille plastik kant omkring linsen der gør den lidt højere. Thats it – ellers er der ikke den mærkbare forskel på de 2.

Lyden af motoren er noget mere larmende end Canon synes jeg. Forfærdeligt når man kan sammenligne dem, men hey. Rent faktisk synes jeg også Yongnuo fokuserer en lille bitte smule langsommere end Canon, det er eddermame ikke meget.

Hvad med nørderierne

Jeg går udfra du som læser denne blog, måske har lidt viden omkring fotografering- og derfor “breaker jeg ikke alle udtryk down” i detaljer. Anyway!

Skarphed?

Jeg synes faktisk YongNou fætteren her er super skarp, specielt på fokuserede områder hvor du går tæt på f.eks. printet tekst. I hjørnerne af fotoet klarer den sig faktisk en smule bedre end Canon hvis du spørger mig, men det gør du nok ikke. Tager man et foto på gaden hvor der er et skilt, klarer Canon sig bedst når du zoomer ind og skal læse teksten.

YongNuo tegner også billedet lysere end Canon selvom det er samme indstillinger man kører. Weird stuff! Men glasset må have en anden farve eller hvad fanden ved jeg?

Bokeh?

YongNuo er født med 7 lukker-blade hvor Canon kører rundt med kun 5. Det giver et væsentlig andet billede når man skyder billeder med Bokeh. Ja altså, det betyder sløret/uklart å sårn japansk sprog.

Grundet de mange hjørner kommer effekten virkelig til liv når man skyder mod lys på f.eks. en gade om aftenen. De mange kanter gør at Yongnuo’en får dem til at fremstå næsten runde hvilket giver et rigtig flot resultat. Jeg vil sige at Canon kunne lære noget af – Yongnuo vinder her!

Lens flare

Skyder du op mod solen, så klarer Canon sig altså bedst her. Yongnuo virker lidt random mht. lens flare – og er en smule brede faktisk. Jeg kan personligt bedst lide Canons resultat her.

YONGNUOCANON
Max blændef/1.8f/1.8
Min blændef/22f/22
Blænde blade75
Filter strørrelse52 mm52 mm
Vægt120gr.130gr.

Konklusionen må være at…

Helt cliche agtigt lige at have en konklusion til sidst ikk’? Jeg er på ingen måde skræmt væk af Yongnuo 50mm 1.8 linsen – jeg vil faktisk sige den overgår mine forventninger.

Og derved kan jeg fokusere på at bruge mine penge på en større L serie’s Canon linse, end deres absolut billigste, nemlig 50 mm 1.8 II 🙂 Jeg vil sige, hvis du er fan af 50 mm med lav blende, så køb for dælen! Du sparer en masse penge og det er en rigtig RIGTIG fin linse til prisen.

Det var alt fra mig denne gang – nu vil jeg lede videre på WISH efter andre vanvittige tilbud. Pas på; det er fucking vanedannende!

Leave a Reply